HESAP BİLGİLERİ

EUR IBAN: TR69 0020 5000 0962 8445 1001 02

KURBAN-VACİP KURBAN

Vacip Kurban

Sözlükte “lüzumlu, sabit, gerekli olan şey” anlamına gelen vacip, farz kadar kesin olmamakla birlikte kuvvetli bir delil ile yapılması emredilen şeylerdir. Vacibi yerine getirmemek, farzın terki ölçüsünde olmasa bile yine de günahtır ve sorumluluğu yerine getirmeyi gerektirir. Kurban ibadeti fıkıhta, vacip, nafile, adak, akika ve şükür kurbanı olmak üzere farklı başlıklar altında incelenir.

Kesilmesi vacip olan kurbanlar

İyiliği Yayanlar Derneği olarak, yılın 365 günü üyelerimizin çeşitli adak kurban vs. bağışlarını dünyadaki tüm yoksullara, mağdurlara, yetimlere ve kimsesizlere gönderilmesi için çalışıyoruz.

Kurban; Müslüman, ergin, akıllı ve bir yerde misafir olmayan kimselere vaciptir. Kurbanın vacip olması için bu şartların yanı sıra, kişinin belirli bir maddi güce de sahip olması gerekir.

Adak kurbanı normal şartlarda vacip olmadığı halde, kişinin kendisine vacip kıldığı kurbandır. Adak, sadece sevap kazanmak amacıyla herhangi bir şarta bağlanmadan yalnızca Allah’a adanabileceği gibi, arzu edilen sonuçların elde edilmesine de bağlanabilir. Bu durumda şartın meydana gelmesinin ardından adanan kurbanın kesilmesi vacip olur.

Türkiye, Asya, Afrika, Gazze, Yemen ve daha bir çok bölgeye dernek üyelerimizin yardımlarını ulaştırıyoruz.

Derneğimiz ile ilgili bilgi almak için +90 216 886 04 94 numarasından bize ulaşabilir veya info@iyder.org adresine mail gönderebilirsiniz.